Rasmuuus

Hejsan!
Igår efter stallet kom Rasmus till mig, vi väntade på bussen ett tag sen tog vi den till mjölkudden för att sen gå till donken och käka. Men när vi kom dit var det massa folk så vi sprang till Max istället, förjävla kallt var det. Sen måste vi ha sett väldigt fula ut när vi springer med händerna i fickorna. Sånt händer. Ja sen käkade vi och satt där och snackade ett tag innan vi gick ut i snöstormen (det var dock nästintill vindstilla och inge snö men det lät mer dramatiskt då) och började gå mot dollar för att köpa godis. När vi krigat oss dit så är det stängt, ville skjuta mig själv. Nej men typ, ja det var hemskt. 
Sen for vi runt där till nio. For och hämtade hans laddare hos markus och nu far vi till stallet för hoppträning. Juste han sov hos mig också, så vi såg på film och snackade sen skulle vi sova. Men det gick inte så bra för någon utav oss :P

glömdae att vi också fick

Diamant pannband till Thor
Ridhandskar
Repgrimma med tyglar
Klippmaskin/kamklippmaskin

Ojdå

Glömde bort att jag hade en blogg för ett tag. Men jag är aldrig inne på datorn och blogg appen hade jag mer än gärna slängt i väggen. Så det skyller jag på, hehe. Men eftersom ni missat så många dagar av mitt liv får ni helt enkelt leva utan dom för jag minns inte ens själv vad jag gjort. Kan ju berätta att julafton var väldigt skön iallafall. Hemma med lite folk som kom hit, god mat, kvällsmat till hästarna, öppna paket, spela poker (jag vann över Ida, två gubbs och en halv gubbe) nämen typ haha. Ja men det var trevligt iallafall, skönt när man var hemma så inge vidare mycket stress eller liknande. Kvällen slutade ganska tidigt, eller dom fort hem och vi satte oss och såg på en film. Sen somnade jag nöjd öve rmina presenter jag fått från mina fina päron och min fina syster.
Ni kanske vill veta vad jag fick så jag gör en lista på det sen ska jag sova. Kanske kommer bilder någon dag ifall jag känner mig snäll. (vissa presenter är från människor utanför min famij)
En dressyrsadel
1000 kronor till kortet
Present kort på Hööks på 500 kronor
Presentkort från HM
Massa over knee sockar
Glassmaskin<3
Iphone, har dock inte fått den  handen än, vi ska fara och köpa en någon dag, antignen 4s eller 5
Kanske en till kompis till Thor ;)
Två par jeans
En jacka
Choklad<3
Leggings
Underställ  plus varma kläder till stallet
Happy plugs, rosa. För att "någon" fitta i min klass tog mina andra
Tror det var allt, tack mamma, pappa och Ida! :D
Godnatt!
hur söta?
 

Stay

Hallå!
Dagen har varit päckel. Nej men typ, seg som fan. Stannade kvar på skolan för att åka hem med pappa. Massa småbarn som skulle se och snacka med mig när jag spelade Minecraft :P Gode jobbigt faktiskt då dom tar min ipad och spelar själv. 
Har varit julkonsert och det var väö helt okej, långtråkigt. Var även förjävkla kallt på skolan, trodde jag skulle dö. Sånt händer, dom kanske ville förbereda oss på jordens undergång. Fast det kanske var att det skulle bli varmt, aja same shit. Vi lever ändå imorgon. Det ändå som kommer gå under är väl facebbok. 
Haha ändå, tänk va roligt ifall det blir en liten jordbävning och folk får panik, hahah. Orka ens va dum jag är ändå. 
jaja, har myst med familjen, Sture och Sussie, käkat nybakt sockekaka. Som jag gjorde! Något duktig. Har även städat garderoben. Hade värsta planen för hur dagen skulle bli, städa hela huset. Dra ut och springa sen duscha och sova. Lol, jag la mig i skolans soffa och kollade på DH medans nå ungar stog och skrek på mig. Livet är orättvist, jag skulle ju få så mycket gjort. 
Måste även inhandla dom sista presenterna annars kommer jag stå där utav presenter. Haha fan, jag gillar inte julen egentligen. Typ inget speciellt, vill ha samma känsla som när man var liten. Allt blir bara usch när man bli äldre, haha. 
Men nu msåte jag lägga mig, känns orättvist att vi kommer gå imorgon medans många andra får jullov idag. Vi börjar halv elva, min snälla mamma skjutsar mig så jag får sovmorgon. Ja men iallafall så börjar vi halv elva, har lunch 12, fåt betygen och slutar. Värt ens att fara dit, hade stannat hemma ifall det inte var för dom här betygen. 
Ja godnatt.
 

Utedag=stalldag

Hejsan! Dagen än så länge har varit hemsk. Maten var dock helt okej förutom att jag Brianna och Tove fick light julmust medans alla andra fick vanlig :P Ja men ja. Har snackat med Ewa mest hela dagen, hon är hemma. Har gjort klart schabraket och vi har varit ute och gjort något som man inte fick någonting gjort på. Så ska vi till mjölkuddsberget på ett tag men jag har ont i huvudet och är trött och hade inga varma kläder så jag far till Thor istället. Bra tilfälle att rida ut på, nu när det är ljust ute.
 Har även fått betyg i musik och bild. C i bild vilket jag är glad över då jag inte gjorde någonting förra året. D i musik vilket jag förstår då jag aldrig sjunger. Det var det som gjorde att jag fick D, för jag hade A på min skrivuppgift och C tror jag inom spelandet. Så jag är jättenöjd. 
Ska snart med bussen så, hejdå!
Ska lägga ut en tävling på andra bloggen, var med och vinn ett pris på andra bloggen!
Hejdå!

tutut

Hejhej!
Har NO nu, har nyss haft textil. Far till stallet efter skolan, sen far jag väl på tennis efter det. Tror jag tar och rider barbacka eller så longerar mamma mig och Thor. 
Ja men nu har vi betygssamtal, hejdå!

Matte

Orkar inte blogga förrän jag måste göra något som är jobbigare än att blogga och för tillfället är det matte som är extremt mycket jobbigare. 

Har haft spanska, vi lekte nå lekar. Spanska lektionerna är dom roligaste då dom är som gjorde för 5 åringar eftersom att vi inte kan någonting. Haha. 
Har även haft NO prov, det gick inget bra alls. Läraren ber oss lära oss 50 olika begrepp och vad dom gör för att vi ska kunna till provet sen när vi kommer till provet så är det HELT andra frågor så man kan ju inget. Fan va less jag blev. Men det gick väl ändå helt okej om man tänker på förutsättningarna. 
Har matte nu men jag har ingen energi till att jobba så det får vara, ska göra lite inställda på andra bloggen. 
Far hem efter skolan ifall jag orkar, annars sitter jag i skolan och väntar på pappa till fem. Måste städa hemma också, det är snart jul och det ligger kläder överallt. Fast egentligen borde jag fixa julklappar först. Ja vi får se. 
Hejdå!

Tåg

Hallå! eftersom att jag ska hinna blogga på båda bloggarna blir det korta inlägg för annars orkar jag inte blogga hehe. 

Vi for vid ett till stan och kollade vad vi önskade oss. Träffade Ingela och Stefan där så vi gick och fikade på det nya stället i strand, haha förjävla dålig personal. Förlåt men det tog säkert 20 minuter att ens komma fram, även fast kön inte var särskilt lång. Sen fick man fel och kaffe/ chai latte tog väldigt länge. Sånt händer ;) Men min chai smakade mest skummad kall mjölk, så dom får inte högsta betyget.Vi kollade iallafall kläder och skor, jag hitttade ett par skor som jag köpte. Tror dom gick på 499, från skoåunkten (?). Ska lägga upp bilder någon dag. Tack mamma och papppa!!
När vi kollat klart lämnade jag och pappa Ida och mamma i stallet och jag och pappa for mot örnäset för att hämta Isse och handla. Isse skjutsade runt mig i en sån där vagn med en bil där framme, folk kollade på oss som att vi var dumma i huvudet. Sen så håller han på att köra på en kille som jag trodde var en tjej så jag skriker rätt ut "du kör ju på henne!" sen inser jag att det är en kille då han vände sig om. Ja det var ganska hemskt. 
Vi for vidare mot stallet igen, Isse fick hälsa på Thor. Så tar han mod till sig och ska klappa honom men precis då blir Thor rädd och hoppar till och då blir Isse ännu räddare, haha. Vi for hem, jag spelade piano och han lekte med min mobil och ipad. Sen tog vi på oss en svart stor sån där platspåse över hela kroppen med hål för huvudet och armarna. Så gick vi mot tågen och började klättra runt där på dom, jävligt läskigt då det var massa snö och det var massa hål överallt så man kunde ramla ner där under tågen. Så kom vi på att vi ville ännu högre upp på tåget så då lyfter Isse upp mig först och självklart landar jag med ansiktet först, haha. Sen hjälper jag han upp, eller han behövde inte så mycket hjälp. Men när vi är däruppe ser vi ett ännu roligare ställe att gå till så då ska vi gå ner men då ser vi att deti nte går att hoppa ner på samma sätt som vi kom upp då vi mest troligt skulle ramla ner i ett av hålen. Men vi skulle iallafall hoppa ner då för det var ända vägen ner ifall man ville överleva. Så Isse får vara den som provar först för att se så att man inte skadar sig allt för mycket, hehe. Sen när det skulle vara min tur så tog det ett tag förrän jag var på marken. Haha. Jag har varit på vårat tak och klättrar men vågar inte hoppa från ett tåg, ja, vi gick sen mot campingen för att åka ner för backar men snön var för mjuk så istället börjar vi ha snökrig. Jag hade en sop och han en spade, hur orättvist? ;)  
När vi kom hem böt vi om, käkade, eller det kanske vi gjorde innan. Man vi bakade bullar med Ida, alla sa att jag gjorde fula. Jag själv tyckte dom var finast av dom alla. Kollade på film sen for han hem, har äntligen hittat någon som också vill leka i snön med mig, alla vill bara sitta inne och se film :P
Nu vart det långt så jag orkar inte blogga på nytt på ryttarna, får blir samma inlägg. Nu vet ni det. Godnatt!

Piano

Hallå!
Sitter nu i köket med min syster och min mamma. Har pluggat hela kvällen, eller jag tog en paus ett tag och tränade litegrann. 
Stallet gick bra, skolan gick bra, sen for vi på styrelsemöte med stallbalans. För att Ida skulle snacka om US. Det var trevligt!
Ska stoppa på ett avsnitt OTH, GG eller DH vi får se vad det blir. Sen somna till det så blir det att vara med Islam imorgon. Han kommer hit till mig sen drar vi förhoppningsvis någonstans. 
godnatt!

Flytta till södra Sverige

Hallå!
Ska snart stoppa på ett avsnitt DH som jag förhopnningsvis ska somna till. Skolan var rolig, iallafall textilen. No:n slutar aldrig förvåna mig kan jag ju säga er. Det är sjukt hur mycket vi ska göra och kunna utan till för att vi ska få betygen. För mycket press i skolan men jag ska ta det lugnt nu, göra det jag hinner. Mer kan jag inte göra, inte stressa upp mig så det blir kaos i allting. 
Prio ett i mitt liv just nu är Thor, han har börjat komma igång och underlaget är bra igen. Det här kommer bli grymt! Fin ponnyn slutar heller aldrig förvåna, ni kanske får en film från när jag rider på onsdag ifall mamma ska med ut i skogen. 
-
Den tanke som jag lagt ner mest tid på den senaste veckan är hur underbart livet hade varit ifall vi flyttat till södra Sverige, skaffat nya kompisar, hittat en underbar pojkvän, mer tävling och träningsmöjligheter och mycket mycket intressantare liv. Tänk typ stockholm, hur mycekt mer man kan göra där än i Luleå. Fast nog är Luleå ganska mysigt ibland, hade nog aldrig klarat dessa stressiga dagar i stockholms shoppingkomplex, men iallafall någonstans längre ner i Sverige. Jag hoppas att vi åker ner till Mariestad igen till nästa sommar, det var riktigt kul! :D 
Ifall jag ska hinna se ett avsnitt och somna i tid måste jag börja nu så hejdå!
Julen är snart här också, har bötjat se fram emot den mer nu!

-9 grader

Hej! Kom nyss till skolan, tänkte lägga mig ner i klassrummet och sova men såklart är det kinesiska klubb i vårat klassrum, för en person. Nödvändigt, hehe.
Ska stoppa på ett avsnitt av desperate Housewives och hoppas på att Ewa kommer snart. Sen så kommer forhoppningsvis mitt mobilskal eller skärm eller vad man nu ska kalla det idag så att jag får tillbaka min andra mobil.
Den är inte så fin just nu ;)

galen ponny

Hallå! Trodde jag skulle ha Skimmer, eller jag skulle det men det vart lite ändringar och jag fick Alva. Riktigt galen var hon, såfort man lättade i handen drog hon iväg och bockade och ville skena iväg. Så ninja som man är han man få fast henne varje gång ;) Ta inte senaste mening så seriös. 
Vi hoppade iallafall lite små skutt, i princip alla hästarna var GALNA. Det var väldigt mycket bakben i luften under hela timmen. hehe.
Sitter nu och äter med min trötta kropp som snart kommer ramla ihop. Började med att vi hade bugg på rörelsen, där sträckte jag armen eller något när jag dansade med Ewa. Sen på nybörjar lekitonen skulle jag springa med barnen. Hade MASSOR med kläder och det var masssor med snö vilket resulterar att mina ben var lite halvt döda då jag skulle rida på Alva. Men det har varit bra träning så!
Ska stoppa på desperate housewives och ta mig en dusch. Får se ifall jag kan vara med på tennisen imrogon, hejdå!

Instagram

Följ mig på Instagram så följer jag dig ifall du har nå bilder, ja puss.

Apartments

Någon som skulle vela typ..... ta med mig dit? ;)

Hur du får mjukt hår

Eftersom att jag inte har problem med mjukheten på mitt hår så att det besverar mig så har jag inte provat detta själv men det är väl värt ett försök brudar där ute som vill ha mjukare hår? ;) Det kan då inte skada håret vad jag vet. Det skulle vara kul ifall någon provat eller ska prova detta som vill berätta hur håret blir efteråt, då kanske jag stoppar in lite majonäs i håret bara för att ;)

-

Du behöver:. . 
Plastpåse 
majonäs. 
ditt normala schampo och balsam. 


1. 
Ta först en vän att hjälpa dig med att stoppa majonäs i ditt hår. Det låter kanske äckligt med majonäs i håret men det funkar faktiskt enligt olika källor. Sätt majonäs i håret från rötterna till topparna och ha håret utsläppt på ryggen. 
2. 
Sätta Sedan en plastpåse på över toppen av huvudet runt hårfästet. Ta plastpåse runt baksidan av ditt hår och se till att du får allt hår i påsen. Knyt påsen i ryggen under håret. Tryck ut överflödig luft ur påsen och lämna ditt hår i 15 minuter i påsen med majonäsen i håret.
3. 
Då är ditt sista steg att gå och ta en dusch som vanligt och tvätta ut all majonäs med schampo och balsam. Sen om ditt hår fortfarande luktar majonäs sedan ta en dusch igen innan du går ut. Detta kommer att förbättra mjukhet håret och göra det blankare också.
-
Har tagit detta från "hotellfaq.info" vet inte vad det är för hemsida. Tror det är någon utländsk person som har den eftersom att jag var tvungen att skriva om mesta delen av texten då den var grammatiskt fel hehe. 

-

Hallå!
Får blogga från internet istället på ipaden eftersom att appen inte funkar. Har inget roligt att berätta, är med Ewa som kollar på julkalendern. Ska snart tvinga henne att se på deseprate housewives med mig ifall vi hinner. 
Far till stallet direkt efter skolan, sista ridlektionen tror jag det är också. Hejdå! Jag märkte nyss att det var 1000 gånger bättre att blogga från internet. Enklare med bilder och inläggen blir finare! :D 

Islam Burman

Hej!
Har inte kunnat från ipaden eller mobilen för det är nå fel på appen. Men Rasmus sov hos mig från lördag till söndag. Ni kan läsa om våran lördagkväll på www.ryttarnal.blogg.se den bestod av kyla, godis, hamburgare, pingis, poliser och lite annat, hehe. 
Idag kom david till mig på morgonen, dom brottades, skrek, sprang omkring och höll på medans jag höll på att somna. Hehe jag var väldigt trött. Sen for dom hem och jag har bara varit ute och gått litegrann och snackat med några söta boys. Imorgon skola och ridlektion, det kommer bli kul ifall jag inte är jättetrött!
Mamma var även på ett spännande "möte" med en person som vi har haft kontakt med förut, vem det är och vad det gäller säger vi inte förrän något är säkert! Men det är riktigt nice! 
Men nu måste jag bege mig mot sängen för att sova dom få timmarna som är kvar. Sen hoppas vi på att bloggappen börjar fungera igen så det blir normal bloggning. Även om jag är dålig på att blogga ändå.. hehe. 
-
Till veckan ska jag vara med min fula Isse som jag saknat något mycket, ifall han nu kunde. Ska bli trevligt, får se vad vi hittar på för nå.
Ska skriva godnatt till pojksen nu så det borde leda till att jag förhoppningsvis sover. Får se hur jag lyckas, hehe- 
Godnatt!
Isse Jenniepennie Burman

Påväg till David!

-


vadå kallt

Så jävla kallt det är ute ifall någon missat det. Är glad att mamma tar stallet idag hehe.
Har tennis idag så jag lär väl vara med Ewa. Vi kommer säkert se någon serie för ingen utav oss är så pigga på att vara ute i det här vädret.
Nu måste jag fortsätta på min novell, hejdå!


Ett tag sen

Det var ett tag sen jag skrev här. Har inte orkat. Har mest varit i stallet. Firade Tove igår kväll med Toves basketlag, brianna och Ewa. Det var roligt, vi tog fina kort och skrattade lagomt mycket. For hem vid kvart i tolv, skjutsade hem Ewa som inte visste hur man låste upp dörren. Och jag ska vara den dumma ;)
Thor har varit jättefin, Andrea följde med idag. Hon fick rida ett tag och det såg bra ut! Han tyckte det var lite läskigt med ny ryttare, hehe.
Jaja, ska sova nu för att orka med veckan. Godnatt!